Séta Isztambulban

Isztambul az, amit a turista látni akar belőle. Ázsiai stílus, európai várostervezés.

Törökország évtizedek óta az egyik legkézenfekvőbb egzotikus úticél a magyar utazók és kikapcsolódni vágyók számára. Riviérával ugyanúgy rendelkezik, mint több ezer éves történelmi nagyvárosokkal és UNESCO világörökség részét képező földtani képződményekkel. Amely politikailag egyedivé teszi Törökországot az összes többi közel-keleti országhoz képest az, hogy uralja az európai és ázsiai kontinenst összekötő Boszporusz tengerszorost.

Isztambul a világ legnépesebb városai közé tartozik. Erről a városszerkezet és a tömegközlekedési lehetőségek is árulkodnak. A Sabiha Gökçen nemzetközi repülőtérről az első metró végállomásig több mint hetven megállón keresztül viszi a busz a turistát, aki meglehetősen hamar rádöbbenhet, hogy a helyi közlekedési stílus főként a temperamentumosságában más az európában tapasztaltakhoz képest.

Kezdetben tipikus alvó kerületeken át visz a busz, hatalmas bevásárlóközpontok, frissen épülő mecsetek és szürke tömbházak között. Amikor a szűk utcákat is leküzdve végre metróra szállhatunk, minden hatalmasnak és tágasnak tűnik. A munkanap késő estéjén még nem láthattuk azt az embertömeget, amire valójában tervezve vannak a közterek és tömegközlekedési járművek Isztambulban. A több mint tizenöt milliós lakosságú nagyváros minden eleme arra lett tervezve, hogy gördülékeny legyen a közlekedés a város két legtávolabbi pontja között is.

forrás: turkinfo.hu; mandiner.hu

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook