Történelmi háttér

Miért kellett Ibrahimnak meghalnia?

Miért kellett Ibrahimnak meghalnia?

A Szulejmán  című tévésorozat rajongói közt nagy port kavart Ibrahim pasa halála. A Szulejmán könyvsorozat rajongói szintén vegyes érzelmekkel fogadták Szulejmán szultán legfőbb bizalmasának a halálát. Mind a tévé-, mind a könyvsorozatban más-más események előzik meg a szomorú végkifejletet. Történelmileg - mint oly' sok minden - ez az esemény is találgatásokra ad okot. Érdekes, hogy pont a nemzeti ünnepünkön - március 15-én - van az év fordulója Ibrahim pasa halálának. Nézzük, hogyan is történhetett Pargali Ibrahim halála?

Nem csak Hürrem volt Szulejmán szerelme

Nem csak Hürrem volt Szulejmán szerelme

Bár könyvsorozatból és a tévésorozatból, nem utolsó sorban a történelemből tudjuk, hogy Szulejmán egyetlen felesége Hürrem szultána volt. Azonban nem hiába tartott a nagy szultán háremet... az ágyasokból három asszony is kiemelt figyelmet kapott Szulejmántól. Lássuk, Hürremen kívül kik környékezték még meg az uralkodó szívét.

Isztambul rövid története

Isztambul rövid története

A hagyományok szerint Büzasz alapította Kr. e. 660-ban. A város kiválóan védhető helyen épült, a Márvány-tenger és az aranyszarv-öböl között, ahonnét ellenőrizni lehetett a Boszporuszt.

Szigetváron nyugszik Szulejmán szultán?

Szigetváron nyugszik Szulejmán szultán?

I. Szulejmán szultán síremlékének (türbéjének) maradványait fedezhették fel magyar tudósok Szigetvár mellett - jelentették be a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) Budapesti Programkoordinációs Irodájának szerdai sajtótájékoztatóján.

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook