Török kávé

Bár a kávé az Európaiak számára mint fekete levesként, török eredetűként vonult be, mára már egy kicsit átalakult - de Hürrem szultána is ezt itta, és nyugodt szívvel kortyolgathatjuk mi is TÖRÖK kávéként.

Tudta, hogy az UNESCO a TÖRÖK KÁVÉ-t felvette a  kulturális örökségek  listájára?

A kávé a szultáni udvarba nem sokkal Hürrem oda hurcolását megelőzően érkezett Yemenből.

Nagy Szulejmán szultán ottani helytartója, Özdemir Pasa élvezeti értéke miatt  tartotta méltónak, hogy bemutassa  a fenséges Padisahnak. Ez kb. 1517 környékén volt.

A Topkapi Palota legelegánsabb termeiben szolgálták fel.

40 fős kávé készítő mestergárda gondoskodott a kiváló minőségről és a felszolgálás zökkenőmentességéről. Még a háremhölgyeknek is meg kellett tanulni a kávé elkészítésének fortélyait.

A kávé eredeti jelentése is = élvezetet nyújtó ital.

Program ajánlat:június közepéig az isztambuli Topkapi Palota mutatja be időszaki kiállításon az 500 éves török kávé kultúrát.

Következő bejegyzésünk az  elkészítéséhez szükséges anyagokat és eszközöket mutatja be.

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook