Török kávé

Bár a kávé az Európaiak számára mint fekete levesként, török eredetűként vonult be, mára már egy kicsit átalakult - de Hürrem szultána is ezt itta, és nyugodt szívvel kortyolgathatjuk mi is TÖRÖK kávéként.

Tudta, hogy az UNESCO a TÖRÖK KÁVÉ-t felvette a  kulturális örökségek  listájára?

A kávé a szultáni udvarba nem sokkal Hürrem oda hurcolását megelőzően érkezett Yemenből.

Nagy Szulejmán szultán ottani helytartója, Özdemir Pasa élvezeti értéke miatt  tartotta méltónak, hogy bemutassa  a fenséges Padisahnak. Ez kb. 1517 környékén volt.

A Topkapi Palota legelegánsabb termeiben szolgálták fel.

40 fős kávé készítő mestergárda gondoskodott a kiváló minőségről és a felszolgálás zökkenőmentességéről. Még a háremhölgyeknek is meg kellett tanulni a kávé elkészítésének fortélyait.

A kávé eredeti jelentése is = élvezetet nyújtó ital.

Program ajánlat:június közepéig az isztambuli Topkapi Palota mutatja be időszaki kiállításon az 500 éves török kávé kultúrát.

Következő bejegyzésünk az  elkészítéséhez szükséges anyagokat és eszközöket mutatja be.

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook