Tejberízs török módra
Hozzávalók:
tej,
rizs,
vanília esszencia,
2 tojás,
15 gramm vaj.
Elkészítés: a tejet forraljuk fel, majd adjuk hozzá az előre megfőzött rizst, és turmixoljuk össze. Ha úgy tűnik, hogy túl sűrű az állaga, még adjunk hozzá egy kevés tejet. Nem muszáj teljesen pürésre turmixolni, hagyhatunk benne egy-két épebb rizsszemet is.
Adjunk hozzá 15 gramm vajat, egy csepp vanília esszenciát, és két tojás sárgáját. Keverjük jól el, majd öntsük kisebb tűzálló tálkákba, a tetejüket szórjuk meg barna cukorral. Tegyük a sütőbe, és addig süssük, míg a tetején a cukor karamellizálódik.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára fogyasztás előtt. Befőttel is tálalhatjuk.
Forrás: twice.hu
Fotó: buvosszakacs.blog.hu