Szulejmán könyvsorozat a Trivium Kiadó gondozásában

Amikor Nagy Szulejmán mellé emelte szerelmét, a ruszin származású Hürremet, a Török Birodalom ereje teljében ragyogott. Akkor még senki sem sejtette, hogy az intelligens és ambiciózus nővel kezdetét vette egy olyan meghatározó időszak, aminek során az asszonyok mind nagyobb politikai befolyásra tettek szert. A nők szultanátusaként ismert, körülbelül 130 éves időszak első csillagai Hürrem mellett például Mihrimah szultána, Szulejmán lánya, Nurbanu vagy Szafije ágyasok, akik a színfalak mögött vívtak kegyetlen csatákat a hatalomért.

A tévésorozat keltette érdeklődést igyekezett kielégíteni a Trivium Kiadó azzal, hogy elindította Szulejmán sorozatát, amely elvezet ezekbe a birodalomformáló évekbe. A Trivium Kiadó három páratlan írót mutatott be a magyar olvasóközönségnek: Demet Altınyeleklioğlut, Ann Chamberlint és Fatima Meleket. A szerzők atmoszférateremtő képessége vitathatatlan, hiszen sikeresen vegyítik a történelmi regény műfajába a drámát, a feszült kalandokat, a kíméletlen intrikát vagy a perzselő vágyat és szerelmet. Sőt Melek még egy csipetnyi misztikummal is megfűszerezi történetét. A regények ereje azonban nem merül ki abban, hogy szórakoztatóan és lendületesen magukkal ragadják olvasójukat! Történelmi tudásunk is izgalmas és érzéki részletekkel gazdagodik, legyen szó akár a korabeli hadjáratokról vagy a szultáni családi kapcsolatok meghatározó voltáról. Ezenkívül még többet megtudhatunk a 16. század viszonyairól is. Kik voltak ezek a nők és férfiak, akiknek ilyen elemi hatása volt a világ forgására? Valójában hogyan éltek akkoriban az emberek Európában és a Közel-Keleten? Milyen szokások, határok és lehetőségek között kellett ellavíroznia annak, aki céltudatos nőként került a hárem falai mögé? Egyáltalán milyen volt a korabeli Isztambul, a palota vagy éppen a távoli tartományok?

Egzotikus, mégis ismerős történetek ezek, hiszen a magyarok és a törökök sorsa szorosan összefonódott. E kettős érzés kísér, mikor a regényeket olvasva különböző nézőpontokat, motivációkat és életutakat megismerve láthatjuk a történelmi eseményeket.

Szerző: Sándor Anna, a kötetek szerkesztője

 

A Szulejmán sorozat eddig megjelent kötetei:

Hürrem, Szulejmán ágyasa

Hürrem, Szulejmán asszonya

Szafije, a szultán háremhölgye

Ibrahim és Hatidzse 1. rész

Hürrem boszorkánya

Ibrahim és Hatidzse 2. rész

A szultán lánya

Szulejmán szíve

 

A kötetek önállóan vagy változatos könyvcsomagokban megvásárolhatóak 20-25% kedvezménnyel a Trivium Kiadó webáruházában: www.triviumkiado.hu

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook