Szokások
Hamburger és kóla vagy kebab és ayran?

A török konyhaművészet jól ismert Európában. A török konyhát jelentősen befolyásolta az Oszmán Birodalom sokszínűsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhaművészet egyesítette a birodalom területén élő népek ételeit és elkészítési módszereit. A legnagyobb befolyást a görög és közel-keleti konyha gyakorolt rá, de keveredtek benne az ősi, közép-ázsiai török hagyományok is.
A kávéivás szertartása

Több írásunkban is olvasható volt, hogy a törköknél mindennek komoly kultúrája és tradíciója van. Nincs ez másképp a kávézásnál sem. A török ember a mai napig megadja a keserű ital fogyasztásának módját. De nézzük, mi történt akkor, ha éppen maga a szultán adta kávézásra a fejét:
A Mikulás és Törökország

A Mikulás már a kertek alatt jár és hamarosan sok-sok kisgyermeket örvendeztet meg. Ki ő, honnan jött, valóban az Északi sarkról vagy Lappföldről?
A magyar köztudatba Mikulás néven bevonuló, rénszarvas szánon, piros ruhában röpködő legendás alak mögötti valós személy nem más, mint a mai Törökország területén született Szent Miklós.
A legfontosabb török ünnepek

Törökországban úgy ünneplik a nemzeti ünnepeket, mint Európa kevés részén. A városokat elöntik a nemzeti zászlók, ikonok és integetők. Mindenhol zene szól és a hivatalok, bankok és üzletek zárva tartanak.
Trivium Kiadó ajánlata
Hírlevél
Kapcsolat
A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:
http://triviumkiado.hu
Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?
Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!