Szokások

Közeleg a Tulipánfesztivál ideje Isztambulban

Közeleg a Tulipánfesztivál ideje Isztambulban

Áprilisban kezdődik a hagyományos Isztambuli Tulipánfesztivál, amelyet idén 11. alkalommal szervez a város. A parkok és közterek óriási, illetve zsebkendőnyi méretű virágágyásai is megtelnek nyíló tulipánokkal, és az időjárástól függően március végétől, április elejétől kezdve igazi színorgiával kápráztatnak el mindenkit.

A hagyományos török teve birkózás

A hagyományos török teve birkózás

A világ számos országában ősi hagyományokra tekintenek vissza az állatviadalok. A teve birkózás nemcsak Törökországban, de a Középkelet- és Dél-Ázsia egyes részein is évezredes múlttal rendelkezik. 

Lányokról, menyasszonyokról, házasságról

Lányokról, menyasszonyokról, házasságról

Törökországban évszázadok óta, de még ma is sok helyen betartják a népi szokásokat, és hisznek a megfigyelések alapján továbbadott népi jóslatokban. Nagy valószínűséggel már Szulejmán korában is éltek ezek a hiedelmek.

Hamburger és kóla vagy kebab és ayran?

Hamburger és kóla vagy kebab és ayran?

A török konyhaművészet jól ismert Európában. A török konyhát jelentősen befolyásolta az Oszmán Birodalom sokszínűsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhaművészet egyesítette a birodalom területén élő népek ételeit és elkészítési módszereit. A legnagyobb befolyást a görög és közel-keleti konyha gyakorolt rá, de keveredtek benne az ősi, közép-ázsiai török hagyományok is.

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook