Spagetti a'la Törökország

Ha spegetti, akkor Olaszország és Bologna. Vagy éppen Milánó. De biztosan nem Törökország. Pedig bizony a török gasztronómiában is megtalálható a paradicsomos tészta. Nézzük, hogyan hogyan készítik...

Hozzávalók:

 

  • 20 dkg spagetti
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 35 dkg paradicsom
  • 2 kávéskanál citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál só
  • csipetnyi feketebors

Elkészítés:

A spagettit sós vízben megfőzzük. (Nem kell összetördelni!)

Közben a forró olajban megpároljuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, hozzáadjuk a megtisztított zöldpaprikát, és további 5 perces párolás után beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot, s újból 5 percig főzzük.

Ezután levesszük a tűzről, beleöntjük a citromlevet. Ismét visszatesszük a tűzre, befedjük, és takaréklángon 25 percig főzzük.

Végül ráöntjük a spagettire, és forrón tálaljuk.

 

Forrás: mindmegette.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook