Spagetti a'la Törökország
Ha spegetti, akkor Olaszország és Bologna. Vagy éppen Milánó. De biztosan nem Törökország. Pedig bizony a török gasztronómiában is megtalálható a paradicsomos tészta. Nézzük, hogyan hogyan készítik...
Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 35 dkg paradicsom
- 2 kávéskanál citromlé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál só
- csipetnyi feketebors
Elkészítés:
A spagettit sós vízben megfőzzük. (Nem kell összetördelni!)
Közben a forró olajban megpároljuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, hozzáadjuk a megtisztított zöldpaprikát, és további 5 perces párolás után beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot, s újból 5 percig főzzük.
Ezután levesszük a tűzről, beleöntjük a citromlevet. Ismét visszatesszük a tűzre, befedjük, és takaréklángon 25 percig főzzük.
Végül ráöntjük a spagettire, és forrón tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Fotó: online