Sajttorta
A yufka olajjal, vízzel, liszttel készülő tészta, amelyet édes vagy sós kivitelben is el lehet készíteni.
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
30 dkg sajt
1 dl tejföl
30 dkg liszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 tojás
6 evőkanál olívaolaj
só és bors
A lisztet olajjal és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy könnyű és lágy tésztát kapjunk.
A 6 cipóra osztott tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk ki. A lapokat olívaolajjal megkenjük és a sütőformába hármat egymásra teszünk belőle. Megtöltjük az apróra vágott petrezselyemmel és a másik három tésztalapot ráhelyezzük. A tetejét tojással megkenjük.
A tortát közepes lángon, 40 percig sütjük. Melegen szolgáljuk fel.
Forrás: terebess.hu
Fotó: online