Sebzeli pırasalı köfte (Póréhagymás, zöldséges vagdalt)

Ezúttal a póréhagymás, zöldséges vagdalt receptjét olvashatják. 

Szeged Ági receptje

Hozzávalók:

200 g darált hús
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
1 ek. liszt
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 kk. bors
1 csipet finomra vágott petrezselyem
3 ek. zsemlemorzsa
½ kk. őrölt római kömény

A sütéshez és a zöldségek dinszteléséhez:
étolaj

A póréhagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. 2 ek. olajon megdinszteljük a zöldségeket, kb. 10 percig. Ezután félretesszük hűlni. A kihűlt zöldségeket a többi hozzávalóval együtt tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 15 percig pihentetjük, majd tetszés szerint gömbölyűre vagy oválisra formázzuk a vagdaltakat. Étolajban, közepes lángon mindkét oldalon átsütjük.

Forrás: Turkinfo.hu

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook