Muhammara (török sültpaprikás mártogatós)

Hozzávalók:

  • 3 húsos kápia paprika
  • 10 dkg dió
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet szikkadt kenyér, beáztatva, majd kinyomkodva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A kápia paprikát sütőlapra tesszük, és forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Műanyag dobozba tesszük, lezárjuk, és 10-15 percet pihentetjük, majd kicsumázzuk, bőrét lehúzzuk.

A diót a köménnyel, a pirospaprikaval és a fokhagymával pépesítjük, hozzáadjuk a kenyeret, a sült paprikát, majd a cukrot, a paradicsompürét és a citromlét. Alaposan összeturmixoljuk. Most lassan hozzáadjuk az olajat, állandóan keverve, sózzuk, borsozzuk.

Pita kenyérrel tálaljuk.

 

Forrás: mindmegette.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook