Magyarul lecsó, törökül menemen

A lecsó egy tipikusan a magyar konyha gyöngyszeme ...gondolnánk, de ennek az ínycsiklandozó ételenek is megvan a maga megfelelője a török gasztronómiában. A törökök menemen néven ismerik.

Nézzük, mennyiben más a menemen a mi jó kis magyar lecsónkhoz képest.

 

Hozzávalók:

  • 2 személynek:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 3 színes lecsópaprika, néhány szelet csípős paprika
  • 5 tojás (3 a lecsóhoz + 2 tükörtojás)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés bors
  • fél dl száraz fehérbor
  • pici olívaolaj

 

Elkészítés

Kevés olívaolajon a 2 tükörtojást megsütöttem, majd kivettem a serpenyőből.

A félkarikára vágott hagymát a megmaradt olajon megdinszteltem, a fokhagymát is hozzáadtam, megsóztam, majd a paradicsomot is hozzáadtam. Apró szentségtörés, mert a törökök biztosan nem tettek hozzá bort, én viszont fél decinyit raktam bele (Allah elfordította a fejét). A paprika következett, és mikor kicsit megpuhult, az összekavart (nem felvert) tojások is hozzákerültek. Megborsoztam enyhén, és addig sütöttem, míg a tojás enyhén megszilárdult.

A tükörtojással tálaltam.

Forrás: mindmegette.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook