Líbiai csisa
Egy ínycsiklandó arab étel, melyet akár itthon, mi magunk is könnyűszerrel elkészíthetünk.
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell
- 10 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál étolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg lencse
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál paradicsompüré
- só
- bors
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál szárított, morzsolt mentalevél
Elkészítés:
A kockára vágott csirkemellet az olajjal, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymával, a szétnyomott fokhagymával, a jól megmosott lencsével, a paradicsompürével, a fűszerekkel mély lábasba rakjuk, s állandóan kevergetve jól átsütjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, s addig főzzük, amíg a csirkehús megpuhul. Öt perccel azelőtt, hogy levennénk, belekeverjük a darát s az apróra vágott petrezselymet, s amikor a dara is megpuhult, mentalevéllel ízesítjük. A lángot levesszük, lefedve még néhány percig állni hagyjuk, s melegen tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu