Líbiai csisa

Egy ínycsiklandó arab étel, melyet akár itthon, mi magunk is könnyűszerrel elkészíthetünk.

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 10 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg lencse
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • bors
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál szárított, morzsolt mentalevél

Elkészítés:

 

A kockára vágott csirkemellet az olajjal, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymával, a szétnyomott fokhagymával, a jól megmosott lencsével, a paradicsompürével, a fűszerekkel mély lábasba rakjuk, s állandóan kevergetve jól átsütjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, s addig főzzük, amíg a csirkehús megpuhul. Öt perccel azelőtt, hogy levennénk, belekeverjük a darát s az apróra vágott petrezselymet, s amikor a dara is megpuhult, mentalevéllel ízesítjük. A lángot levesszük, lefedve még néhány percig állni hagyjuk, s melegen tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu


Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook