Lencsés burgonyaleves

Hozzávalók:

1 pohár (2 dl) lencse
1 db közepes méretű burgonya
1 db közepes méretű sárgarépa
7 pohár húsleves (ha húsleves kocka sincs otthon, akkor víz)
3-4 ek étolaj
2 dl tejszín
Só, bors, római kömény
A tetejére 1 ek vajban kioldott 1 kk pirospaprika

A vöröshagymát finomra vágjuk, egy fazékban az olajon megdinszteljük. Közben feldaraboljuk a sárgarépát és a burgonyát, majd azt is hozzáadjuk. A megmosott lencsét beleöntjük a fazékba, felöntjük a húslevessel (vízzel), és szükség szerint ízesítjük.

Amikor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével pürésítjük. Legvégül belekeverjük a tejszínt, majd azzal is összeforraljuk. Vajban kiolvasztott pirospaprika színnel meglocsolva, forrón tálaljuk.

 

Forrás: turkinfo.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook