Közeleg a Tulipánfesztivál ideje Isztambulban

Áprilisban kezdődik a hagyományos Isztambuli Tulipánfesztivál, amelyet idén 11. alkalommal szervez a város. A parkok és közterek óriási, illetve zsebkendőnyi méretű virágágyásai is megtelnek nyíló tulipánokkal, és az időjárástól függően március végétől, április elejétől kezdve igazi színorgiával kápráztatnak el mindenkit.

A kertészmérnökök nem bízzák a véletlenre az ültetést, tudatos tervezésnek köszönhető az az összhatás, amely hamarosan hirdetni kezdi a tavasz beköszöntét. A tavalyi fesztivál alkalmával 20 millió virághagymát ültettek el, és 200 különböző fajta tulipánt mutattak be. A szervezők büszkék arra, hogy csakis hazai termesztésű virághagymákkal dolgoznak. Olyannyira odafigyelnek a tulipánhagymák virágzásának pontos időzítésére, hogy ha kell, szokatlanul hideg vízzel öntözik őket, hogy ne kezdődjön túl korán a virágzás, ha már egyszer tulipánfesztiválra készül a város.

Az Isztambuli Tulipánfesztivál hetei alatt az alábbi helyszínekre érdemes ellátogatni a városban, itt találhatók a legnagyobb összefüggő tulipánszőnyegek: Emirgan Korusu, Gülhane Parkı, Yıldız Korusu, Soğanlı Bitkiler Parkı, Beykoz Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca, Küçük Çamlıca, Fethipaşa Korusu, illetve Hidiv Çubuklu Korusu. A nézelődésen túl programok is várják az érdeklődőket, lesznek kiállítások, zenei rendezvények és természetesen sok-sok tulipánmintás ajándéktárgy.

A cikk folytatása>>>

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook