Köfte zöldségsalátával és joghurtos dresszinggel

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált bárányhús
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej főzőhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 2 piros hegyes paprika
  • 2 db zöld hegyes paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 30 dkg zsírszegény joghurt
  • 3 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 4 db mentalevél
  • őrölt római kömény
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 2 tk. citromlé
  • petrezselyemzöld
  • citromkarika
  • chilipaprika
  • bors

Kikeverem robotgéppel a darált húst, kakukkfüvet, fele aprított fokhagymát, tojást, sót, borsot, római köményt.

Hosszúkás fasírtokat gyúrok belőle és hűtőbe teszem.

A joghurtot, maradék fokhagymát, citromelvet, kis római köményt, csíkokra vagdalt mentalevelet, sót, borsot összekeverek

Serpenyőben kis olajon kisütöm a fasírtokat, közepes lángon, 6-8 perc alatt.

A saláthoz feldarabolt zöldségeket összevegyítem és a fasírtokat ráteszem és mentával, petrezselyemmel, citromkarikával, chilivel díszítem.

 

Forrás: recepttar.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook