Nyitóoldal

Török nevek a Magyar utónévkönyvben

Török nevek a Magyar utónévkönyvben

A Magyar utónévkönyv a Magyarországon anyakönyvezhető neveket tartalmazza, közzétéve eredetüket és gyakoriságukat is. Azt sokan tudják, hogy a történelmi kapcsolatok miatt vannak török eredetű nevek is a magyar gyerekeknek adható listán. Olyan régi nevek, mint például az Aba, az Alpár vagy az Atakám és a Bátor; a lányoknál a Sarolt, vagy a pásztorlány jelentésű Csobánka mind török eredetűek.

Petőfi sorai egy török dalban

Petőfi sorai egy török dalban

Nem új album, amelyet most bemutatunk, 2011-ben készült. Költők és írók sorai ihlette dalokat tartalmaz, és a címe: Aşka Dair (A szerelemmel kapcsolatos). A dalszövegek írója és a dalok előadója Alpay. Az album különlegessége, hogy a szövegeket egy-egy költő vagy író sorai ihlették, mint például Cahit Külebié, Orhan Veli Kanıké és – nem kis meglepetésre – Petőfi Sándoré.

3 rejtélyes hely a Mátrában

3 rejtélyes hely a Mátrában

A Török-lábnyom, más, ismert nevén a Török katona lábnyoma vagy Törökőr lábnyom a Mátra egyik legtöbb kérdést felvető misztikus helyszíne. 

Törökországi ösztöndíj program 2021 tanévre jelentkezés/Türkiye Scholarships 2021 Applications

Törökországi ösztöndíj program 2021 tanévre jelentkezés/Türkiye Scholarships 2021 Applications

Megkezdődött a 2021-es pályázati lehetőség a törökországi ösztöndíj programra.

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook