Joghurtos sült zöldség
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 krumpli
- 1 cukkini
- 1 répa
- 3 kicsi zöld csípőspaprika
- 1 pohár étolaj
- 1 pohár joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- Só
- Őrölt pirospaprika
A krumplit, a cukkinit és a répát meghámozzuk, a padlizsán szárát és végét levágjuk. A padlizsánt, krumplit, cukkinit, répát, paprikát apróra vágjuk, a fönti sorrendben olajba vetve kis lángon 20-30 percig pároljuk. Ha a zöldségek megpuhultak, széles tálba öntjük őket. Amennyi olajat tudunk, leöntünk róla.
Áttörjük a fokhagymát és belekeverjük a joghurtba, majd ezt a mártást megsózzuk és rákenjük a zöldségekre. 2 kanál olajban pirosparikát pirítunk, és tálaláskor a tetejére öntjük.
Forrás, Fotó: torokkonyha.blog.hu