Joghurtos kukoricaleves

Hozzávalók

1 doboz konzerv csemegekukorica*
Kevés só
4 dl joghurt
2 kk liszt
2 ek vaj
Borsmenta

Elkészítés

Rövid ideig főzzük a kukoricát annyi - enyhén sós - vízben, amennyi éppen ellepi. Közben jól elkeverjük a lisztet a joghurttal. Ha teljesen megpuhult a kukorica, hozzáöntjük a joghurtot és belekavarjuk a levesbe. Fölforraljuk, majd levesszük a tűzről. Vajban pirított morzsolt (vagy apróra vágott friss) mentával díszítve tálaljuk.

 

*: Akinek van kedve, nyers morzsolt kukoricából is készítheti. Előző nap fél órán át főzzük, majd egy éjszakán át a főzővizében hagyva áztassuk. Készítéskor a sós vízben kb. 2 óra alatt puhára főzzük, és csak ezután adjuk hozzá a joghurtot.

 

Forrás: torokkonyha.blog.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook