Ilyen volt a Szarajevó rózsája című könyv bemutatója

Május 11-én, pénteken megrendeztük a Szarajevó rózsája című könyv bemutatóját. A nagyszabású rendezvényre számos vendég érkezett, találkozhattunk Nagy Mariettával és Sipos Katával, a könyv fordítóival, valamint Varga Csaba Bélával (író, szerkesztő, fordító, történész) aki egyben a kötet szerkesztőjeként is közreműködött. Az estet Oláh Andrea rádiós műsorvezetőnő moderálta, aki az olvasás és a könyvek szerelmese. Olyan lényeglátó, érdekes és fontos kérdéseket tett fel, amelyek bármelyikünket érdekelte volna a könyv elolvasása után.  


Az est folyamán rengeteg érdekességre fény derült, például megtudhattuk, miért kapta a Szarajevó rózsája címet a regény, ugyanakkor bepillantást nyertünk a korabeli történelmi helyzetre, amely Szarajevót sújtotta háborúról, ebben nagy segítségünkre volt szakértőnk, fordítónk és szerkesztőnk Varga Csaba Béla

 

Szarajevó rózsáinak hívják azokat a vörös színű gyantával kitöltött útburkolati sérüléseket, amiket a boszniai háborúban aknavetőgránátok okoztak Szarajevóban.

Ayse Kulin már megjelent regénye, az Aylin – Egy rendkívüli nő élete is szóba került. Kulin itt is hiteles történelmi alapokra helyezte a történetet, hiszen Ayse Kulin a saját unokatestvéréről írta a memoárt, Aylin líbiai hercegnő, világmegváltó hippi, sikeres pszichológus és az amerikai hadsereg ezredese is volt. Olvasva a könyvet úgy érezhetjük, mintha az írónő a saját életét is beleszőtte volna. 

Nem maradhatott ki Ahmet Ümit Dervis kapu című misztikus thrillere és a Szulejmán sorozatunk sem, mivel a Trivium Kiadót a keleti irodalmáról ismerhetik leginkább az Olvasók.

Kínálatunkban számos ismert és elismert török szerző szerepel, olyan címekkel, mint például a Hürrem, Szulejmán ágyasa, vagy a Szerelemben, háborúban, amelyek hónapokon keresztül az eladási listák élén álltak Magyarországon.

A bemutató után a Kiadó megvendégelte a résztvevőket, illetve kedvezménnyel megvásárolhatták a rendezvény folyamán szóba kerülő köteteket.

Reméljük mindenki jól érezte magát, köszönjük a részvételt minden kedves Olvasónknak!

A következő bemutatóról hírlevélben küldünk értesítést, érdemes tehát feliratkozni a honlapunkon!

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook