Igazi nyári ínyencség: joghurtos-citromos padlizsánkrém
Joghurtos-citromos padlizsánkrém ebédre vagy vacsorára? Bármikor! Egyszerű, könnyű és nagyon finom. Ebben a nyári melegben különösen jól esik egy ilyen előétel, hiszen nem kell órákat a konyhában robotolni és a frissítő citrom és a lágy joghurt még hűsíti is az embert a hőségben.
Hozzávalók:
- 2 nagy padlizsán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl natúr joghurt
- só
- bors
- citromgerezdek a tálaláshoz
Elkészítés:
A padlizsánokat gázláng felett vagy a sütőben a grill alatt megsütjük míg a bőrük kissé megég, a húsuk pedig krémesre puhul. Műanyag zacskóba tesszük pár percre, hogy a bőrük fellazuljon, majd meghámozzuk.
Feldaraboljuk a padlizsánokat, egy edénybe tesszük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével és a zúzott fokhagymával, pépesítjük, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk.
Citromgerezdekkel tálaljuk. Friss kenyeret vagy pitát adunk mellé.
Megjegyzés:
A padlizsánt sütés után össze lehet keverni paradicsommal, citromlével, olívaolajjal, petrezselyemmel és kaporral, és el lehet hagyni a joghurtot a tejérzékenyeknek.
Forrás: mindmegette.hu
Fotó: online