Igazi nyári ínyencség: joghurtos-citromos padlizsánkrém

Joghurtos-citromos padlizsánkrém ebédre vagy vacsorára? Bármikor! Egyszerű, könnyű és nagyon finom. Ebben a nyári melegben különösen jól esik egy ilyen előétel, hiszen nem kell órákat a konyhában robotolni és a frissítő citrom és a lágy joghurt még hűsíti is az embert a hőségben.

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl natúr joghurt
  • bors
  • citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés:

A padlizsánokat gázláng felett vagy a sütőben a grill alatt megsütjük míg a bőrük kissé megég, a húsuk pedig krémesre puhul. Műanyag zacskóba tesszük pár percre, hogy a bőrük fellazuljon, majd meghámozzuk.

Feldaraboljuk a padlizsánokat, egy edénybe tesszük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével és a zúzott fokhagymával, pépesítjük, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk.

Citromgerezdekkel tálaljuk. Friss kenyeret vagy pitát adunk mellé.

Megjegyzés:

A padlizsánt sütés után össze lehet keverni paradicsommal, citromlével, olívaolajjal, petrezselyemmel és kaporral, és el lehet hagyni a joghurtot a tejérzékenyeknek.

Forrás: mindmegette.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook