Hürrem küzdelmei - Exkluzív részlet a hamarosan megjelenő Szulejmán szíve című kötetből

Isztambul, Szulejmán háremében

Esther, Hürrem megbízható tanácsadója jelentést tett a szultán ágyasának. Most kicsit hátrébb lépett, csípőre tette a kezét, és félrehajtott fejjel alaposabban is megnézte magának a gyönyörű, fiatal nőt.

– Nem pihensz eleget, úrnőm. Felőröl téged az állandó harc itt a háremben. Folyamatosan küzdesz Hatidzse és Gülbahar ellen.

Hürrem büszkén kihúzta magát. Az arcáról eltűnt az aggodalom. Újra egy határozott, mindenre elszánt asszony állt a kira előtt.

– Igazad lehet. Itt van még Gülbahar is. Az a másik vipera! – csattant fel. Dühösen ragyogott a szeme. – Hallottál arról, hogy mi történt a Hálaadás ünnepén?

– Igen, úrnőm. Pletykáltak róla a szolgák.

– Hát nincsen titok ebben a palotában?!

– Úrnőm, a cselédek mindenütt fecsegnek. Kibeszélik a gazdáik titkait. Ezt egyszerűen lehetetlen megakadályozni.

Esther megfogta Hürrem karját, és visszavezette a kerevethez. Leültek.

– Megenged, úrnőm? – kérdezte a kira. Elővett egy gyönyörű elefántcsont fésűt. Hürrem biccentését látva mögé térdelt, és fésülni kezdte a haját. – Olyan csodálatosan ragyognak a fürtjeid!

Néhány percig csendben maradtak.

– A pletykákat felhasználhatod a saját céljaid érdekében is.

– Igazad van – mondta Hürrem. – Ez nagyon is jó ötlet.

Megpróbált hátrafordulni Esther felé, de tanácsadója nem engedte. Nyugodt, lassú mozdulatokkal tovább fésülte úrnője haját.

– A fiaim nem lehettek ott a férfiak ünnepén. Ez már önmagában is baj. Az meg külön feldühített, hogy Musztafa herceget, annak a ribancnak a fiát mindenki igazi férfiként kezelte. A drágalátos anyósom is. Nekem pedig várnom kellett... Érted, sorba kellett állnom, hogy az öreg válide szultána elé járulhassak elmondani az ünnepi jókívánságaimat.

– Csak ketten álltak előtted a sorban – figyelmeztette a kira. – Fontos és befolyásos személyiség vagy.

– Csak ketten? – méltatlankodott Hürrem. – Hatidzse és Gülbahar tolakodott oda elém!

– Nemsokára már nem lesznek ilyen tiszteletlenek veled.

– Ez igaz – felelte halkan Hürrem. Ökölbe szorult a keze. – De addig sem hagyom magamat. Szemet szemért, fogat fogért. Megfizetek nekik a sok megaláztatásért.

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook