Házi döner yufka
Szinte mindenki szereti, legyen az: döner, kebab/kebap, vagy yufka. Amint azt már tudjuk, sokkal jobban esik egy fogás, ha azt saját magunk készítjük el, saját ízléseinknek megfelelően. A garam masala édeskés ízvilága, a friss zöldségek, a fokhagyma és a pár csepp citromlé nagyon jól kiegészítik a csirkemell porhanyósságát.
Hozzávalók
A döner yufkához
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 teáskanál garam masala
- chili ízlés szerint
- 1 csipet citrombors
- 4 teáskanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- 3 db paradicsom
- 0.5 db kígyóuborka
- 1 közepes fej lilahagyma
- 0.5 citromból nyert citromlé
- 4 db tortilla lap
A szószhoz
-
3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 150 g tejföl
- 1 csipet garam masala
- 1 teáskanál curry por
- só ízlés szerint
Elkészítés
A döner yufkához
- A gondosan megtisztított húst csíkozzuk fel, tegyük egy nejlonzacskóba, szórjuk rá a garam masalat, a citromos borsot, a chilit, és rázogassuk meg, hogy mindegyik húsdarabkára kerüljön a fűszerből. Tegyük félre, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
- A paradicsomot, a kígyóuborkát és a lilahagymát tetszés szerint felszeleteljük.
- A tortilla lapok mindkét oldalát száraz serpenyőben 1-1 perc erejéig felmelegítjük.
- A felforrósított olívaolajban megpirítjuk a fűszeres csirkemellet, sózzuk ízlés szerint.
- A tortilla lapokra szedjük a megpirult csirkemellet, rákanalazzuk a fűszeres szószt, rátesszük a paradicsom-, uborka- és hagymakarikákat. Tálalás előtt cseppentsünk rá ízlés szerint citromlevet, majd tekerjük fel.
A szószhoz
- A megpucolt fokhagymagerezdeket tetszés szerint lereszeljük vagy szétnyomjuk fokhagymaprésben. Egy edényben elkeverjük a fokhagymát az olívaolajjal, hozzáadjuk a tejfölt, a fűszereket, és jól összekavarjuk, ízlés szerint sózzuk.
Forrás: nosalty.hu
Fotó: online