Előételek
Zeytinyağlı biber dolması (Olívaolajos töltött paprika) – Szegedi Ági

A török töltött paprikának létezik húsos és húsmentes változata is, utóbbit jellemzően hidegen, pl. fokhagymás joghurtszósszal, előételként (meze) fogyasztják. Ennek a receptje következik.
Padlizsánsaláta gyros mellé

Gyros mellé nem is ajánlhatnánk jobb köretet, mint egy finom padlizsánsalátát. Házilag elkészítve is olyan, mintha egy török étteremben rendeltük volna.
Rizzsel töltött szőlőlevél

A mohamedán országokban általában birkahússal készítik. A töltelékbe azonban nemcsak húst, hanem halat vagy gombát is tehetünk. A szőlőlevelek felhasználásánál legyünk óvatosak: tudakoljuk meg, volt-e permetezve, s ha igen, mikor? Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Török zöldséges csirkesaláta

Egy rendkívül egyszerű, ám nagyon tápláló ínyencség a zöldséges csirkesaláta. Természetesen hamisítatlan török módon elkészítve ajánljuk.
Trivium Kiadó ajánlata
Hírlevél
Kapcsolat
A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:
http://triviumkiado.hu
Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?
Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!