Előételek

Zeytinyağlı biber dolması (Olívaolajos töltött paprika) – Szegedi Ági

Zeytinyağlı biber dolması (Olívaolajos töltött paprika) – Szegedi Ági

A török töltött paprikának létezik húsos és húsmentes változata is, utóbbit jellemzően hidegen, pl. fokhagymás joghurtszósszal, előételként (meze) fogyasztják. Ennek a receptje következik.

Padlizsánsaláta gyros mellé

Padlizsánsaláta gyros mellé

Gyros mellé nem is ajánlhatnánk jobb köretet, mint egy finom padlizsánsalátát. Házilag elkészítve is olyan, mintha egy török étteremben rendeltük volna. 

Rizzsel töltött szőlőlevél

Rizzsel töltött szőlőlevél

A mohamedán országokban általában birkahússal készítik. A töltelékbe azonban nemcsak húst, hanem halat vagy gombát is tehetünk. A szőlőlevelek felhasználásánál legyünk óvatosak: tudakoljuk meg, volt-e permetezve, s ha igen, mikor? Elkészítési idő: 1 óra 15 perc

Török zöldséges csirkesaláta

Török zöldséges csirkesaláta

Egy rendkívül egyszerű, ám nagyon tápláló ínyencség a zöldséges csirkesaláta. Természetesen hamisítatlan török módon elkészítve ajánljuk.

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook