Egy marokkói specialítás: a harira

Íme egy marokkói specialitás, az illatos, zamatos harira, melyet gyakran fogyasztanak a böjt megtörésekor. Tartalmas leves, mi is elkészíthetjük, akár hús nélkül is, de bárányhúst vagy marhahúst is adhatunk hozzá.

 

Hozzávalók:
2 hagyma
3 paradicsom
1 bögre petrezselyem apróra vágva
1 bögre koriander apróra vágva
1  bögre lencse és csicseriborsó
2 evőkanál paradicsompüré
1,5 tk gyömbérpor
1 teáskanál bors
1 teáskanál só
¼ teáskanál sáfrány
2 leveskocka
2 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál olívaolaj
6 bögre víz
1 evőkanál vaj
1 tojás (opcionális)
1 bögre felkockázott bárány vagy marhahús

Elkészítés:
A lencsét és csicseriborsót egy tál vízben 1 órát áztatjuk. Ha szárított csicseriborsót használunk, egy éjszakát áztassuk.
A hagymát felkockázzuk.
A paradicsomokat megmossuk és felkockázzuk.
Turmixgépben a paradicsomokat összemixeljük a koriander és a petrezselyem felével.
Az olívaolajat felforrósítjuk, majd a hagymát rádobjuk. Hozzáadjuk a maradék koriandert és petrezselymet. Ha teszünk a levesünkbe húst, itt adjuk hozzá, és 15 percig főzzük.
Adjuk hozzá a fűszereket, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a vizet és a leveskockát.
30 perc múlva keverjük össze a kukoricakeményítőt kevés vízzel, és adjuk a leveshez. 10 percig főzzük.
A végén hozzáadhatunk még egy tojást.

Datolyával, fügével, citrommal tálaljuk. Az intenzívebb íz érdekében tehetünk még hozzá paradicsomot és zellert is.

Forrás: mindmegette.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook