Currys gyökérleves
Hozzávalók:
Fél kg kicsi gyökér
Só
3 dkg vaj
1 kicsi hagyma
2 kk curry
6 dl csirkehúslé
1 kk cukor
Fél citrom leve
Őrölt feketebors
1.5 dl tejföl
1 ek apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A gyökeret forró sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és a gyökérrel együtt befödve, néha megkavarva 5 percig nagy lángon pároljuk vajban. Hozzáadjuk a curryt, húslét, cukrot, citromlét, sót és borsot, majd befödve nagy lángon a gyökér megpuhulásáig, 10 percig főzzük. Ezután a gyökeret kivesszük és leszűrjük, összeturmixoljuk, majd az így kapott pürét visszaöntjük a levesbe. Tálalás együtt átforraljuk. Tejföllel tálaljuk, petrezselyemel díszítve.Megjegyzés: curryből ízlés szerint lehet a másfél-kétszeresét is.
Forrás: torokkonyha.blog.hu
Fotó: online