Currys gyökérleves

Hozzávalók:

Fél kg kicsi gyökér

3 dkg vaj
1 kicsi hagyma
2 kk curry
6 dl csirkehúslé
1 kk cukor
Fél citrom leve
Őrölt feketebors
1.5 dl tejföl
1 ek apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A gyökeret forró sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és a gyökérrel együtt befödve, néha megkavarva 5 percig nagy lángon pároljuk vajban. Hozzáadjuk a curryt, húslét, cukrot, citromlét, sót és borsot, majd befödve nagy lángon a gyökér megpuhulásáig, 10 percig főzzük. Ezután a gyökeret kivesszük és leszűrjük, összeturmixoljuk, majd az így kapott pürét visszaöntjük a levesbe. Tálalás együtt átforraljuk. Tejföllel tálaljuk, petrezselyemel díszítve.Megjegyzés: curryből ízlés szerint lehet a másfél-kétszeresét is.

Forrás: torokkonyha.blog.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook