Çikolatalı revani (Csokoládés revani, vagyis grízes piskóta) – Szegedi Ági

A hazánkban is népszerű piskóta csokoládéval és egy csipetnyi Törökországgal megbolondítva.

Hozzávalók:

4 db tojás
1 pohár (2 dl) kristálycukor
1 pohár búzadara
1 pohár joghurt
1 pohár étolaj
1 citrom reszelt héja
2 pohár liszt
1 cs. sütőpor
3 ek kakaópor

A sziruphoz:
5 pohár víz
4 pohár kristálycukor (én ez esetben 8 púpozott ek mézet használtam)
½ citrom leve

Először elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat felforraljuk, majd 20 percen át „gyöngyöztetjük”. Teljesen kihűtjük.
A tojásokat a cukorral alaposan felverjük. Beleöntjük az olajat és a joghurtot, tovább verjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a kakaóporral, sütőporral és a búzadarával, majd a száraz hozzávalókat apránként hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Margarinnal kikent tepsibe öntjük, és az előzőleg 170°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A még forró süteményre ráöntjük a hideg szirupot, miután teljesen beitta és kihűlt, felszeleteljük. Tetszés szerint díszítjük.

Afiyet olsun!

 

Forrás: www.turkinfo.hu

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook