Csirkebecsinált leves

Hozzávalók:

  • 1 csirke vagy jérce
  • Másfél pohár liszt
  • 9 ek vaj
  • Víz
  • Másfél citrom leve
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 6 kk pulbiber, vagy jobbhíján erőspista*

Egészben megfőzzük a csirkét répás, zelleres, karalábés húslevesnek, klasszikus magyar fűszerezéssel (só, bors, petrezselyem, esetleg sáfrány). Ha puhára főtt, megvárjuk míg langyosra hűl, majd az összes húst és belsőséget leszedjük a csontokról és apró csíkokra vágjuk.
Egy nagy fazékban 6 kanál vajban kicsit megpirítjuk a lisztet, majd levesszük a tűzről és pár percen át hűlni hagyjuk. Közben megpucoljuk és áttörjük a fokhagymát. Ezután beletesszük a lisztbe húsdarabokat, és ráöntünk 15 pohárral a húsléből. Csomómentesre kavarjuk, majd pár percen át, folyton kavargatva forraljuk. A vége felé hozzáadjuk a fokhagymát és a citromlét, valamint még egy kicsit megsózzuk. A pulbibert a maradék vajban megpirítjuk, majd a tetejére öntjük. (Ha erőspistánk van csak, azt persze nem kell pirítani.) Petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

 

Forrás: http://torokkonyha.blog.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook