Csicseriborsós marharagu

Hozzávalók: (4 adag)
  • 450 g csicseriborsó (szárított vagy konzerv, előfőzött)
  • 250 g marhahús (kisebb kockákra vágott)
  • 4 ek margarin
  • 1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 kisebb)
  • 50 g sűrített paradicsom
  • 1 közepes db paradicsom (hámozva, apróra vágva)
  • 1 db tv paprika (nagy vagy 2 kisebb, vagy piros édes paprika)
  • 2 tk só
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (édes, ha valaki szereti csípős is mehet)
Elkészítés:

  • Ha szárított csicseriborsót használunk: főzés előtt 8-10 óra hosszat sós vízben áztatjuk, majd forrásban lévő vízbe téve kb. 30 perc alatt félkészre főzzük, leszűrjük. Ekkor készen áll a további felhasználásra, a konzerv csicseriborsóhoz hasonlóan.
  • Az apróra vágott hagymát a margarinon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, amit pár perc alatt a hagymával összepárolunk, folyamatosan kevergetve, míg a levének nagy része elpárolog.
  • Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paradicsompürét, a nagyobb falatnyi darabokra vágott paprikát és kb. 2 tk sót. Felöntjük 3 dl vízzel, és olykor megkeverve, résnyire nyitott fedő alatt puhára főzzük a húst. Közben az elpárolgott folyadékmennyiséget néha pótoljuk, nehogy leégjen! (Én általában 1,5-2 órát is főzöm így, annak ellenére, hogy az eredeti recept csak 45 percet ír. Nem tehetek róla, én csak az igazán puha husit szeretem.)
  • Ha a húsos alap elkészült, hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (vagy én például ennél kb. 2 ujjnyival többel, mert párom sok szafttal szereti). Ha szükséges, sózzuk. Majd a borsó puhulásáig főzzük (kb. fél óra).

Forrás: nosalty.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook