Bárányhúsos burek

Hozzávalók:

  • 45 dkg bárányhús
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 fej hagyma felszeletelve
  • 2 kávéskanál paradicsompüré
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál szárított menta
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 tojássárga
  • 1-2 evőkanál szezámmag
  • bors

Elkészítés:

A bárányhúst apróra vágjuk. A vajban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a bárányhúst, lepirítjuk, belekeverjük a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Előmelegítjük a sütőt 180C fokra. A húst leszűrjük, a levét félretesszük, a húshoz keverjük a mentát.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, 10x10 cm-es lapokra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kanálnyi húsos ragut, majd félbehajtjuk a tésztát, a széleket lenyomkodjuk villával vagy ujjbeggyel. Megkenjük tojássárgával, megszórjuk szezámmaggal.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 35 perc alatt megsütjük.

A félretett szaftot beforraljuk, és a kisült tésztabatyuk mellé kínáljuk szószként.

Forrás, Fotó: mindmegette.hu

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook