Az egyik legismertebb török édesség: a baklava

A baklava egy kiadós, édes sütemény, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A ma ismert baklava fajtáit a Topkapi Palota birodalmi konyháiban sütötték ki. Ismereteink szerint a szultán a ramadán 15 napján tálcányi baklavát kínált a janicsároknak, és ezt az ünnepi felvonulást Baklava Alayi-nak nevezték.

 

 

 

Hozzávalók/ 4 adag

 
A réteshez
  • 15 dkg vaj (enyhén sós)
  • 12 db réteslap
A töltelékhez
  • 25 dkg mandula (durvára aprítva)
  • 25 dkg dió (durvára aprítva)
  • 5 dkg cukor
  • 1 kk fahéj (őrölt)
  • 1 késhegynyi szegfűszeg (őrölt)
A sziruphoz
  • 25 dkg cukor
  • 2.5 dl víz
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 db fahéjrúd (kis darab)
  • 2.5 dl citromlé
  • 25 dkg méz

Forrás: nosalty.hu

Fotó: online

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook