A szultán kedvence, a török rizspuding
elkészítés
- Egy közepes nagyságú serpenyőben nagy lángon forraljuk fel a rizst a 2 csésze vízben.(A csésze: 220 ml vagy 220 g.)
- Vegyük lejjebb a lángot, fedjük be az edényt, és lassan főzzük 25 percig (18-20 alatt már ilyen lesz), amíg a rizs megpuhul, és felszívja a vizet.
- Keverjük bele a 4 csésze tejet, a tejszínt és a cukrot. Forraljuk fel a keveréket. Közben oldjuk fel a kukoricakeményítőt a maradék 1/2 csésze tejben, majd apránként adjuk hozzá a forró rizskeverékhez, állandóan kevergetve fakanállal.
- Vegyük a lángot közepesre, tegyük a csipet sót és a vaníliakivonatot a keverékhez, és fedetlenül, lassú tűzön főzzük még 15 percig, gyakran megkeverve.
- Innen két lehetőségünk van: a) Öntsük tálalóedényekbe, és hagyjuk kihűlni. Néhány órára tegyük hűtőbe, szórjuk meg őrölt fahéjjal, és tálaljuk. b) Ha megfőztük a pudingot, tegyük be egy tűzálló edénybe, és hűtsük szoba-hőmérsékletűre. Szórjuk meg cukorral (én fahéjjal is megszórtam), és tegyük vissza a sütőbe, amíg kicsit megbarnul.
Forrás.nosalty.hu
Fotó: online