A szultán kedvence, a török rizspuding

elkészítés

  1. Egy közepes nagyságú serpenyőben nagy lángon forraljuk fel a rizst a 2 csésze vízben.(A csésze: 220 ml vagy 220 g.)
  2. Vegyük lejjebb a lángot, fedjük be az edényt, és lassan főzzük 25 percig (18-20 alatt már ilyen lesz), amíg a rizs megpuhul, és felszívja a vizet.
  3. Keverjük bele a 4 csésze tejet, a tejszínt és a cukrot. Forraljuk fel a keveréket. Közben oldjuk fel a kukoricakeményítőt a maradék 1/2 csésze tejben, majd apránként adjuk hozzá a forró rizskeverékhez, állandóan kevergetve fakanállal.
  4. Vegyük a lángot közepesre, tegyük a csipet sót és a vaníliakivonatot a keverékhez, és fedetlenül, lassú tűzön főzzük még 15 percig, gyakran megkeverve.
  5. Innen két lehetőségünk van: a) Öntsük tálalóedényekbe, és hagyjuk kihűlni. Néhány órára tegyük hűtőbe, szórjuk meg őrölt fahéjjal, és tálaljuk. b) Ha megfőztük a pudingot, tegyük be egy tűzálló edénybe, és hűtsük szoba-hőmérsékletűre. Szórjuk meg cukorral (én fahéjjal is megszórtam), és tegyük vissza a sütőbe, amíg kicsit megbarnul.

Forrás.nosalty.hu

Fotó: online

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook