A háremhölgyek szépségtitkai

A szépségápolás már évszázadokkal ezelőtt is legalább a maihoz hasonló jelentőségű téma volt. Vajon hogy lehettek olyan szépek a háremhölgyek? Minek köszönhették szépségüket? Jöjjenek a válaszok ezekre a kérdésekre.
1. Ragyogó bőr
A napjuk nagy részét a hamamban töltő nők számára a legfontosabb a hibátlan bőr volt. Ennek érdekében hosszú órákat töltöttek a bőr leradírozásával, az elhalt hámsejtek eltávolításával. Az eredmény pedig ragyogó és babapopsi puhaságú bőr lett.
 
 
2. A fehér bőr titka a citrom
Mivel a szépség egyik fő feltétele a fehér bőr volt, a nők a karjukat és az arcukat citromlével kenték be, hogy kifehéredjen. A citrom gyümölcscukor-tartalma és fertőtlenítő hatása miatt kedvelt szépségápolási cikk volt.
 
3. Szafije szultána hajápolója
A száraz haj táplálására és illatosítására kitűnő a Szafije szultána által is használt hajápoló. Egy csésze mályvát és hibiszkuszt áztassunk 15 percig 1 liter vízben, majd szűrjük le. Miután kihűlt, öblítsük le a hajunkat vele, mely így llatos és sima lesz.
 
4. Rózsaillatú rúzs és pirosító
Mivel ekkoriban még nem voltak sminktermékek, hogy vonzóak legyenek, a háremhölgyek maguk állították elő ezeket. A járomcsont kiemelésére használt pirosító receptje a következő: egy mozsárban zúzzunk össze egy csészényi rózsabimbót és ugyanennyi hibiszkuszt. Kitűnő az orca pirosítására, és finom illatot áraszt. Ha forró vizet adunk hozzá, az ujjbegyünkkel az ajkakra kenhetjük, és máris kész a cseresznye színű rúzs.
 
 
Forrás: Türkinfo

 

 

 

 

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook