33 dolog, amit ki kell próbálni Törökországban

Törökország az egyik legszebb, történelmi emlékekben gazdag ország, melyet még különlegesebbé tesz az, hogy két kontinensen (Európa és Ázsia) helyezkedik el. Ezen kívül 15 – az UNESCO által világörökséggé nyilvánított – hellyel is büszkélkedhet. A földalatti városokba és a díszes templomokba tett kirándulások, a nemzeti parkok és a bazárok felfedezésén túl még összegyűjtöttünk 33 dolgot, amit ki kell próbálni annak, aki Törökországba látogat.

Repülni a „tündérkémények” felett Kappadókiában, a Göreme Nemzeti Parkban. A legszebb látvány napfelkeltekor van, amikor a sok hőlégballon a különleges sziklaképződmények felett száll.

Elmerülni Pamukkale melegvizű forrásaiban, melyek a római korból megmaradt Hierapolisz lábánál találhatóak. A helyiek „szent helynek” vagy „pamutkastélynak” is hívják a 17 lépcsőzetesen elhelyezkedő medencét, melyekből ellátni Denizliig.

Betérni az Hagia Szophia bizánci mecsetbe és az ott lévő bronz bevonatú oszlopon lévő lyukba hüvelykujjunkkal egy teljes kört leírni. Aki ezt megteszi, kigyógyul betegségéből.

Vadvízi evezni a lélegzetelállító Köprülü-kanyonban, mely egyike Törökország nemzeti parkjainak és Antalya tartományban található.

Megkóstolni a „török pizzát”, a lahmacunt, melyen darált hús és zöldség a feltét.

Napozni Ölüdeniz homokos tengerpartján, mely egy kristálytiszta vizű öbölben van.

Felfrissülni egy kiváló törökfürdőben, mondjuk az Isztambulban található Süleymaniye Hamamban, melyet egykor a szultán is használt.

Felkeresni a Szelim-mecsetet (Selimiye camii) Edirnében, melyet a híres török építész Mimar Sinan tervezett a XVI. században. A színes csempés, nagykupolás mecset az iszlám művészet egyik remek példája.

A cikk forrása és folytatása: Türkinfo

Trivium Kiadó ajánlata

Hírlevél

Kapcsolat

A Trivium Kiadó webáruházát, melyben számtalan izgalmas, érdekes, szórakoztató könyvre lelhet a Keleti irodalom remekein át az Üzleti könyvekig, az alábbi linken éri el:

http://triviumkiado.hu

Tudta azt, hogy közvetlenül a kiadótól való rendelés min. 20%-kal kezdvezőbb áron történik, mint a könyvesbolti teljes fogyasztói ár?

Amennyiben kérdése van, kérjük az alábbi űrlap kitöltésével keressen meg minket és kollégánk hamarosan választ küld Önnek!

Név * 
E-mail * 
Üzenet * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Facebook